Vata Bazaltica vs Polistiren

 De ce  izolam cu vata bazaltica?

Nu de putine ori s-a intamplat ca vizitatorii nostri sa fie mirati de faptul ca blocurile din ansamblul nostru sunt izolate cu vata bazaltica. Intrebati de ce, raspundem simplu: “Pentru ca ne dorim o izolatie termica si fonica foarte buna dar si siguranta sporita”. In cele ce urmeaza iti vom prezenta motivele/avantajele care ne-au convins sa luam decizia de a izola cu vata bazaltica si nu cu polistiren:

Coeficient de izolare termica mai ridicat. Cu alte cuvinte, pierderea de caldura este mult mai scazuta in comparatie cu polistirenul, datorita proprietatilor fizico-chimice mai performante.

Capacitate mai ridicata a peretului de a respira. Datorita structurii fibroase din piatra “toarsa”, cladirea respira mai bine prin vata bazaltica decat prin polistiren.

Material incombustibil (nu arde si nu intretine arderea). Vata bazaltica este facuta din piatra naturala (bazalt), ceea ce face ca topirea acesteia se aiba loc dupa 2 ore de la expunerea la temperaturi mai mari de 1000 grade Celsius, fiind clasificata ca ignifuga.

Mai sanatoasa pentru om. Da, pentru ca aceast material izolant nu este cancerigen. Totodata este considerat ca fiind un produs verde pentru ca poate fi reciclat. Un lucru foarte important de mentionat este acela ca vata bazaltica  impiedica aparitia mucegaiului.

Toate aceste avantaje ne ajuta sa tragem concluzia ca vata bazaltica protejeaza atat structura izolata (blocul) dar mai ales persoanele care locuiesc in ansamblul nostru.

Pret:

Vata bazaltica 46 lei/mp  – grosime: 100 mm

Polistiren expandat tip 80: 18 lei/mp – grosime: 100 mm

 

Bineinteles ca alegerea materialului de izolat depinde si de pretul de achizitie, fiecare avand libertatea sa aleaga cum si cu ce materiale isi va izola locuinta.

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *